Gå med i Handla Miljövänligt-nätverket

Du som är medlem i Naturskyddsföreningen och är speciellt intresserad av gröna konsumentfrågor är varmt välkommen som medlem i Handla Miljövänligt-nätverket.

Var med och påverka politiker, producenter och butiker!

Handla Miljövänligt-nätverket knyter samman oss som vill agera för hållbar konsumtion – byta kläder, dela grejer med varandra eller visa producenter och butiker vad vi vill ha. Nätverket har funnits sedan 1990 och består av 1300 personer 

Engagemang som ger resultat 

Våra största aktiviteter är Sveriges största klädbytardag på våren och Miljövänliga Veckan som hålls på hösten varje år. Då bubblar det av engagemang, och det ger resultat!

Innan Miljövänliga Veckan 1995 såldes inte ett enda ekologiskt kaffe i livsmedelsbutikerna. Efter veckan fanns det tio sorter.

20 år senare, år 2013-2015, hade Miljövänliga Veckan temat ”Byt till eko”. Bara under 2014 ökade försäljningen av ekologiskt med nära 40 %. Nätverket kan inte ta åt sig hela äran, men vi är säkra på att vårt arbete har bidragit. 

Gå med i nätverket 

Du behöver ingen förkunskap för att gå med i vårt nätverk och du bestämmer själv hur mycket du vill engagera dig. I nästan varje län har vi en kontaktperson för nätverket och på flera platser finns det aktiva grupper.

Det kostar inget att gå med, men du måste vara medlem i Naturskyddsföreningen. Som medlem får du vårt nyhetsbrev på mejlen. I nätverket håller vi kontakt via mejl och på Naturskyddsföreningens medlemsforum Naturkontakt.

Gå med i Handla Miljövänligt-nätverket

Var med och påverka politiker, producenter och butiker!