Engagera dig lokalt

Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet. Vi leker, lär, hjälper natur och bara är!.

Oavsett var du bor kan du göra något för ditt lokala vatten! Projektet Viva vatten ger dig konkreta förslag på åtgärder i sjö, hav och rinnande vatten.

Är du intresserad av vad som händer ute i landet eller vill komma i kontakt med Naturskyddsföreningen på din ort? Besök våra kretsars och länsförbunds egna webbplatser.

Så kan du – själv eller tillsammans med andra – påverka din kommun att fatta beslut som minskar utsläppen av växthusgaser och gynnar den biologiska mångfalden där du bor.

Din förening, från fackförbund till församlingar och intresseorganisationer, kan gör stor skillnad. Här hittar du 10 åtgärder för klimatet och den biologiska mångfalden.

Inte bara byggandet av hus och lägenheter måste bli mer hållbart och effektivt. Din bostadsrättsförening eller hyresvärd kan också vara en del av omställningen.

Gå med i ett Nätverk

Vi utbyter kunskap, skapar lokalt engagemang för nationella, regionala och globala frågor och inspirerar varandra. Tillsammans väcker vi opinion och påverkar. 

Vi är hundratals ideella som räddar skyddsvärda skogar. Var med och rädda skogen du också!

Användningen av kemikalier måste minska – både för miljön och för vår hälsas skull. Vill du hjälpa oss i vårt arbete?

Världens hav tampas med allt från oljeläckor och sopberg till överfiske och algblomning. Vill du vara med och arbeta för friskare hav och kuster?

Är du intresserad av jordbrukets miljöfrågor, global livsmedelsförsörjning och vill påverka utvecklingen?

Vi mobiliserar en folkrörelse för klimatet. Engagera dig i vår tids viktigaste fråga.

Vi har lång erfarenhet av hur man jobbar effektivt med konsumentmakt. Välkommen att engagera dig!

Kalender

Se alla aktiviteter i vår kalender

Kalender

Här hittar du allt som händer där du bor. Alla aktiviteter arrangeras av Naturskyddsföreningen: av våra lokala kretsar, länsförbund, nätverk och rikskansli.

Se alla aktiviteter i vår kalender 

Så får du en vild trädgård

En fågel sjunger, en fjäril fladdrar och en igelkotts fotsteg rasslar i gruset. Små naturupplevelser har stor betydelse för både djur och människor. En enkel insats för våra vilda grannar ger mycket tillbaka.