Naturskyddsföreningens riksstyrelse och revisorer

Naturskyddsföreningens styrelse väljs av riksstämman som är föreningens högsta beslutande organ. Stämman äger rum i mitten av juni vartannat år (jämna år). En valberedning föreslår vilka som ska sitta i styrelsen, men förslag kan också ges av enskilda medlemmar. Hur styrelsen utses regleras i våra stadgar som du också hittar på vår hemsida. Se: Om oss-> Dokument- och filarkiv-> Föreningsdokument.  Valberedningen har också en egen särskild arbetsordning som den följer. Läs mer om styrelsens arbetsprocess på Naturkontakt.

Styrelsen håller möten 7-10 gånger per år. Stämman väljer också revisorer. De är helt oberoende av styrelsen och har som uppdrag att granska föreningens verksamhet och styrelse. Genom revisionsberättelsen rapporterar de till kommande stämma. Revisorerna föreslår stämman om styrelsen ska få ansvarsfrihet eller inte.

Christopher Hamilton
Emma Andersson Barkas